ЗАДАЧА: Проверка на мотивацията

1. Спомнете си за случай, в който не сте се чувствал мотивиран в училище. Какво от самата ситуация, от тези около вас и от самия вас е допринесло за загубата на мотивация? Кои от потребностите ви не са били удовлетворени? Колко СВЕЖИ са били целите ви?
2. Сега помислете за ситуация, в която сте били много мотивирани в училище. Какво от самата ситуация, от тези около вас и от самия вас е допринесло за наличието на мотивация? Кои от потребностите ви са били удовлетворени? Имали ли сте СВЕЖИ цели, които да ви помагат?
3. Помислете за мотивацията си в училище в настоящия момент.
Какво бихте могли да направите, за да повишите мотивацията си и да я поддържате?
КАК ДА ВЪЗПЛАМЕНИМ УГАСВАЩАТА МОТИВАЦИЯ
1. Починете си. Ще се върнете към задачите си освежени. Промяната в обстановката ще помогне. Може да опитате и с физически упражнения.
2. Потупайте се по рамото. Помислете си за всичко, което сте постигнали до този момент и вижте всичките му добри страни.
3. Дайте си осезаема награда – нещо, което ще подобри настроението ви и няма да ви накара да се чувствате виновни. Допълнителна порция картофки  може и да не е добра награда, но да си обещаете вана на свещи, е вече друго.
4. Намерете начин да разделите това, което правите на отделни части. Ако вече сте го направили, открийте друг начин. Например, ако пишете доклад, опитайте да го разделите на категории с определен брой думи.
5. Подходете творчески. Например, как вашата задача прилича на управлението на кораб? Как щяхте да я вършите преди сто години?

Публикувано в Фитнес за мозъка@училище. Постоянна връзка.

One Response to ЗАДАЧА: Проверка на мотивацията

  1. All I can think to say is wow! I think your info is intriguing and fascinating. You have done a great job on this article.

Коментари са забранени.